AKCE! Vyber si tři samolepky na zeď označené (2+1) a tu nejlevnější máš od nás automaticky ZDARMA!

Edukativní hračky pro děti - Co to vlastně je?

Dětství je plné poznávání a učení. Při každé hře a zábavě, se vaše dítě může naučit něco nového. Zároveň může rozvíjet své dovednosti a takzvanou jemnou motoriku. V každém věku dítěte je důležité podporovat to, aby byla vaše ratolest stále zvědavá. Aby hry byly podnětné, je třeba přizpůsobovat jejich náročnost věku dítěte.

Výborným pomocníkem na podnětné dětství jsou edukativní hračky. Jde o hračky, které děti hravou formou učí a podporují jejich myšlení a kreativitu. Je jich opravdu velké množství, ať už si vyberete stavebnice, hlavolamy či puzzle.

Všechny tyto kreativní hračky mají výborný vliv na vývoj dětského mozku a procesy uvažování. Zároveň si tak děti cvičí prsty a dlaňový úchop. Od útlého dětství je třeba stimulovat děti psychicky i fyzicky. No není úžasné, že i hrou se dá učit?

Není důležité, rozdělovat je na hračky pro chlapce a hračky pro děvčata. Raději se zaměřte na stupeň vývoje nebo věk vašeho děťátka.

 

Různé tvary a materiály

Nejmenší děti, a tedy miminka, budou zajímat hračky různých barev, tvarů, ale i materiálů. Důležité je, aby mezi nimi byly větší viditelné rozdíly. I měsíční miminko se takto může učit první uchopení a snadno ho zaujme šustění či výrazná barva.

Starší děti, už v 6 či 7 měsících, zvládnou s vedením rodičů vkládání tvarů do připravených otvorů stejné velikosti. Výborně to rozvíjí myšlení, ale i jemnou motoriku.

drevená vkladačka

 

Edukační hry pro starší děti

S kreativními hračkami se vaše děti mohou bavit v jakémkoliv věku. Jejich výběr třeba jen přizpůsobit. Cokoliv, co chcete děti naučit, totiž můžete udělat hravou formou.

Starší děti, které začínají mluvit, určitě potěší dřevěné písmenka abecedy. Díky této hračce se snadněji naučí písmena, později slova a pak základy gramatiky. Stejně to bude fungovat i s čísly. S dřevěnými dopravními značkami se zase mohou naučit základy silničního provozu a tak přesně vědět, kdy vstoupit na přechod pro chodce.

D387EF5A-C24D-46CB-9BD1-648AC0F1CA34