Jak zařídit dětský pokoj: Samolepky na zeď

Všichni rodiče stojí při zařizování dětského pokoje před stejným dilematem - jako pokojíček přetvořit na ideální prostor pro svou ratolest?

 

Nejdůležitější je dodržet zásadu tří zón. V každém dětském pokoji by měla být zóna na spaní, další na zábavu a poslední na tvořivost či vzdělávání. Prostor by měl působit hravým a podnětným dojmem, který rozproudí dětskou fantazii.

Zvieratká s balónmi 2 - úvod

Na zútulnění pokoje, můžete využít nálepky na zeď. Prostoru vědí dodat opravdu velkou stylovost a vytvořit z nudného a jednotvárného pokoje skutečný dětský koutek.

 

Jen si vzpomeňte na to, jaký dětský pokoj jste měli vy. Jednobarevný nábytek, koberec ... Barevné byly maximálně povlečení na peřinu a polštář.

 

Dnes je možností, jak udělat z pokoje dětský sen, opravdu hodně. Nálepky na zeď jsou jednoduchý designový prvek, kterým místnost zpestříte a rozzáříte. Jak si však vybrat?

 

Nejlepší je poslouchat vaši ratolest a přizpůsobit se její vkusu. Klidně děti nechte, ať si téma pokoje vyberou sami. Dětský pokoj by v první řadě měl být jejich bezpečné místo, kde se cítí dobře a kam se rádi vracejí.

 

 

Pokoj pro dívku

 

Dětské nálepky na zeď nabízejí velkou rozmanitost, zde opravdu můžete být tvořivý. Pokud vybíráte nálepky na zeď pro dívky, nejprve se snažte zvolit si téma. Dívčí nálepky na zeď totiž mohou zobrazovat, hrdinky z pohádek, přírodní motivy jako například strom s fotkami na zeď, nebo nálepky na zeď které připomínají květiny.

Princezny a jednorožce - úvod 2

Motiv takových dekorací, by měl zaujmout především vaši dceru. Barevné provedení pak už může být klidně na vás. Vaše dcera se tak po otevření dveří do svého pokoje, může ocitnout na obloze plné hvězd, či v lese plném zvířátek.

 

Pokud máte stěny vymalované na bílo, můžete použít veselejší a barevnější dekorační samolepky na zeď. Pokud jsou stěny tmavé, sáhněte spíše po jedno barevných provedeních.

 

Samolepky na zeď mohou pomoct vytvořit zóny v pokoji. Například když strom s fotkama nalepíte na stěnu za postelí, tak vaše dcera bude usínat při svých oblíbených fotografiích.

 

 

Pokoj pro chlapce

 

Samolepka na zeď ve tvaru superhrdiny je něco, co častěji nadchne dříve chlapce. I čistě chlapecký pokoj víte takovýmto způsobem přeměnit na jejich osobní království. Samolepky na zeď pro chlapce vědí být přitom stejně kreativní jako ty dívčí.

Lego Batman - úvod

Po dokončení pokoje se tak mohou ocitnout na horách, mezi stromy, dinosaury či u táboráku. Velmi oblíbené jsou dětské samolepky na zeď zvířátka, strom či auta, loďky a letadla.

 

I při chlapeckém pokoji mějte na paměti zóny a rozdělení prostoru. Zónu určenou na hraní můžete ozdobit pohádkovými hrdiny. Za postel vyberte samolepky na zeď ve tvaru hvězdy a vše pěkně barevně slaďte.

 

 

Společný pokoj

 

Samolepky na zeď do dětského pokoje pro dvě děti, jsou výborným pomocníkem na rozdělení prostoru. I když je mnoho výhod společného pokoje, každé dítě potřebuje prostor jen samo pro sebe.

 

Právě v tomto vám mohou pomoci dětské nálepky na zeď, které vyzvednou osobnost dítěte. Stejně mohou prostor rozdělit na dívčí a chlapecký. Například růžové balónky u psacího stolu vaší dcery a modré zase za postelí syna.

 

Celý prostor může spojovat dětský metr na stěnu, to je něco, co využijí oba obyvatelé pokoje stejně. Dětský metr může být vaše pravidelná společná zábava. Všechny děti rádi pozorují, jak rychle rostou.

 

Metr na zeď pro děti, je však vhodná dekorace i do jiné části bytu, například jako samolepka na zeď do chodby.

Detsky meter - slonik

 

 

Tak hurá na to!

 

Takové nálepky však osloví menší děti, které jsou plné nápadů a hraní. Oživit nálepkami však můžete i pokoj vašeho staršího dítěte. Samolepky na zeď pro teenagery mohou být například různé nápisy.

 

Jde o designové nálepky na zeď, které stejně pomohou vašim starším dětem, identifikovat se s prostorem svého pokoje. Vždyť je přece nejdůležitější, abychom se každý ve své ložnici cítili dobře a bezpečně.

Pariz%204