AKCE! Vyber si tři samolepky na zeď označené (2+1) a tu nejlevnější máš od nás automaticky ZDARMA!

Malování podle čísel - jak na to?

 

 

 

3469FD3D-FE4C-450F-9539-E157FAB13BB7 - kópia

 

 

 

 

Vytvořte si vlastní umělecké dílo, které bude vypadat jako od skutečného malíře a vyzkoušejte malování podle čísel. Jde o výbornou relaxační aktivitu pro ty, kteří chtějí svůj čas trávit kreativně. Je to skvělá aktivita i pro vaše ratolesti.

 

Na výběr máte širokou nabídku motivů různé náročnosti. Vy si jen vyberete obraz, který se vám líbí a s každým setem dostanete předtištěné plátno s čísly, akrylové barvy, které budete potřebovat, štětce ve 3 různých velikostech, barevnou předlohu a háčky na zavěšení obrazu.

 

Láká vás malování podle čísel na plátno, ale nevíte si vybrat motiv ani jak začít? Já vám poradím, jak na to.

 

Snímka obrazovky 2021-03-10 o 20.47.47

 

Náročnost obrazů

 

Když začínáte s novu aktivitou vždy platí, že je třeba začít od nejjednoduššího. To platí i tehdy, pokud chcete vyzkoušet malování podle čísel na plátno. Těžká předloha by vás mohla odradit. Vybrat si můžete z nižší náročnosti a pak postupovat.

 

  • Začátečníci: Sem patří obrazy, na kterých vybarvujete větší oblé plochy. Čísel na plátně je méně a proto nepotřebujete ani tolik barev. Je to ideální začátek pro všechny, kteří naposledy malovali štětcem na hodině výtvarné výchovy. Navíc, tyto jednoduché motivy jsou ideální i pro děti.
  • Pokročilí: Předloha je složitější, políčka jsou menší s ostrými hranami. Ideální pro ty, kterým malování není cizí.
  • Experti: Takový obraz zvládnou ti z vás, jejichž malování podle čísel chytlo a mají chuť vyzkoušet něco složitější.
  • Super experti: Na takové obrazy by si měli troufnout jen skuteční mistři. Políčka s čísly na těchto předlohách jsou maličké a barvy se často střídají. Také už můžete upustit uzdu své fantazie a domalovat různé detaily podle vaší představy.

 

Na výběr máte pestrou nabídku obrazů, aby se vám ideálně hodily do vašeho interiéru. V naší nabídce najdete barevné zvířecí motivy, různé krajinky, známých superhrdinů a slavné osobnosti, květiny, barevné abstraktní města a mnoho dalších. Na začátek bychom vám doporučili některý z barevných zvířecích motivů. Později můžete přejít k realističtějším obrazem s krajinkami a květy.

 

Také si můžete vybrat obraz s vnitřním rámem nebo bez rámu. Obrazy s rámem jsou zabaleny v krásné krabici, takže jsou ideální i jako dárek pro blízké.

 

 

Jak začít s malováním?

 

Vše potřebné dostanete v balení, vy si už jen připravíte sklenici s vodou a hadřík na utírání štětce. Akrylové barvy v balení jsou vodou ředitelné, takže v případě potřeby si můžete barvy jednoduše rozředit přidáním pár kapek vody, aby se vám s nimi lépe pracovalo. Já na to používám malou paletku, do které si odeberu malé množství barvy, přidám pár kapek vody a rozmíchám.

IMG_8396

 

To jaký postup si zvolíte je jen na vás. Můžete malovat v pořadí podle čísel (začnete číslem 1, vymalujete všechny dílky s 1, pak 2, atd.) Nebo můžete malovat střídáním barev, tu ale doporučujeme začít v levém horním rohu a pokračovat vpravo nebo dolů, abyste si barvy nerozmazali nebo neotlačili rukou. Samozřejmě leváci začínají z pravého horního rohu :)

 

Také můžete použít kombinaci výše uvedených postupů, tuto techniku využívám i já. Plátno si imaginarně rozdělím na čtverce. Začínám malovat v levém horním rohu, vrámci tohoto čtverce si vymaluji všechny dílky jednou barvou, potom procházím na další barvy. Pokud mám vymalovaný celý čtverec posouvám se doprava na další. Tato technika mi vyhovuje z důvodu, že při ní nejlépe vidím progres.

 

Akrylové barvy schnou poměrně rychle, ale i tak se pro jistotu namalované plochy pár hodin nedotýkejte.

 

884C4F41-8878-4CDE-8971-D303BC501F67

 

Tip pro zkušené malíře: Pokud máte zkušenosti s barvami, můžete si z přiložených barev míchat vlastní odstíny, domalovat různé detaily a struktury. Nechte rozproudit svou fantazii a namalujte si svůj jedinečný kousek.

 

 

Mé zkušenosti

 

Pokud se vám stane, že vyběhnete barvou za čáru, jednoduše ji otřete hadříkem a přemalujte správnou barvou, výhodou akrylu je, že jde po uschnutí poměrně snadno přemalovat.

 

Během malování si nenechávejte nádobky s barvami zbytečně dlouho otevřené. Barvy vám začnou houstnout, co víte vyřešit přidáním vody. Také si průběžně a při výměně barev i štětců umývejte štětce ve vodě, pokud vám na nich akryl zcela zaschne půjde těžko dolů. Suchá akrylová barva je jako guma.

 

Držím vám palce!

Miška